ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την ερασιτεχνική φωτογράφηση και μελέτη της ελληνικής χλωρίδας στις ορειβατικές μου εξορμήσεις, ο κόσμος των μανιταριών ήταν για μένα ένα καλειδοσκόπιο θησαυρών παράπλευρο, κοντά σε κείνο που μου δώριζαν τα αγριολούλουδα, τα φυτά και τα δέντρα των ελληνικών βουνών. Θέλησα, λοιπόν, να μεταδώσω κάτι από αυτήν τη μαγεία των απαράμιλλων χρωμάτων και μορφών σε όσους ενδιαφερόμενους.

Επίσης, έχοντας ασχοληθεί συστηματικά με τη φύση όπως παρουσιάζεται στην αρχαία ελληνική γραμματεία, προσέθεσα ένα κείμενο με πρωτογενή έρευνά μου για τις απόψεις των αρχαίων Ελλήνων περί των μανιταριών.

Όπου δεν αναφέρεται τόπος φωτογράφησης των εικονιζόμενων μανιταριών, εννοείται ότι πρόκειται για την Πάρνηθα, της οποίας τη φύση και την ιστορία μελετώ από χρόνια. Βλέπε:

http://analphabet.gr/parnitha-a-2/

και

http://analphabet.gr/parnitha-b-spileo-panos/

Έτσι, το ανά χείρας άλμπουμ, εκτός των άλλων, παρουσιάζει και ένα μέρος των ειδών των μανιταριών του σημαντικότερου αττικού ορεινού συγκροτήματος. Φωτογραφίες μανιταριών από την Πάρνηθα, μάλιστα σπάνιων ή ασυνήθιστων ειδών, διαθέτω ακόμα πάμπολλες, κάποιες από τις οποίες θα δημοσιοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω στην ιστοσελίδα μου.