Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

 

Μια ομάδα νέων ανδρών, απογοητευμένων από τον πολιτισμό, έχει οργανώσει ένα μυστικό στρατόπεδο σε κάποιο εγκαταλειμμένο χωριό στα ελληνικά βουνά, όπου ασκείται με πλήρες στρατιωτικό πρόγραμμα των κομάντος. Θεωρούν ότι προωθούν στην ύψιστη έκφρασή τους τις περιφρονημένες σήμερα αρετές: γενναιότητα, αυτοθυσία, εντιμότητα, αλληλοβοήθεια, αφοσίωση σε ιδανικά, φιλία, συντροφικότητα. Πιστεύουν ότι η ζωή του άντρα καταξιώνεται μόνο μες από τον πόλεμο, όταν κανείς εμμένει αμετακίνητα σε αυτές τις αρετές. Μέσο τους για να πετύχουν όλα αυτά, είναι η ομαδική ζωή, η βαριά στρατιωτική εκπαίδευση, η οπλογνωσία και οπλοχρησία, η κοινότητα και συλλογικότητα όλων των αγαθών. Όταν θα είναι έτοιμοι και εκπαιδευμένοι, θα αποφασιστεί και η δράση που αποτελεί τον σκοπό όλης αυτής της προετοιμασίας.

Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί μόρφωσης, ταξικής καταγωγής, ιδεολογίας, εθνικότητας και θρησκείας: στο στρατόπεδο ασκούνται συντροφικά πρώην εγκληματίες και καλόπαιδα, χαμηλής μόρφωσης υποπρολετάριοι και διανοούμενοι, παιδιά της ανώτατης τάξης και φτωχόπαιδα, χριστιανοί, άθεοι και ένας βουδιστής, Έλληνες, ένας Αλβανός μετανάστης και ένας Εβραίος αναρχικός.

Έτσι έχουν τα πράγματα όταν ο κυνικός διευθυντής και ο απρόσιτος ιδιοκτήτης μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας, ναυαρχίδας ισχυρού τραστ των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων, αποκαλύπτουν σε μια νεαρή δημοσιογράφο την ύπαρξη του στρατοπέδου και την στέλνουν να καταταγεί στην ομάδα των πολεμιστών, με αποστολή να τους μεταδίδει πληροφορίες για ό,τι βλέπει κι ακούει εκεί. Γιατί αυτή ειδικά; – διότι καλύπτει από μικρή τις εγνωσμένες ατέλειες του χαρακτήρα της και τα ανικανοποίητα πάθη της με την ενάσκηση στα όπλα και τη σκοποβολή.

Και γιατί μια γυναίκα και μάλιστα νεαρή, σε έναν αποκλειστικά αντρικό κόσμο;

Διότι… -Αλλά τούτο θα το δει ο αναγνώστης στο βιβλίο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΨΗΦΙΑΚΑ.